Hoofddorpse Courant

26-4-2015

Na het succes van haar 'De kracht om door te gaan' en 'Scheppende kracht' heeft de Hoofddorpse Jacqueline Roelofs-van der Linden een derde bundel gedichten, gebeden en liederen van haar hand laten verschijnen. Zondag werd het boekwerkje officieel gepresenteerd tijdens de oecumenische viering in De Ark.

 

'Licht dat mensen raakt' is een volwaardig full-color hardcover ingebonden uitgave van 152 pagina's, bestaande uit 51 gedichten, 15 liederen en 9 gebeden. Een aantal gedichten is geïllustreerd met foto's. De titel is ontleed aan het lied 'Lichtcredo', dat gezongen wordt op de melodie van John Goss (Lb. gez. 460).

De eerste twee exemplaren werden aangeboden aan ds Aarnoud van der Deijl, als vertegenwoordiger van De Ark, en aan twee vertegenwoordigers van het Meer-Minder-Fonds. Van elk verkocht boek gaat één euro naar het MMF.

Een aantal bijdragen in de bundel heeft haar oorsprong in De ark, waar de Hoofddorpse ze op verzoek of als lid van de voorbereidingscommissie van een viering maakte. '"Voor ons een feest van herkenning om ze nu weer in een boek tegen te komen", aldus Aarnoud van der Deijl in zijn voorwoord. "De woorden hebben ons dikwijls weten te raken - hopelijk krijgen ze nu een grotere uitstraling als 'licht dat mensen raakt'. "

 

(c) 2015 HARO Software Production